Така, знам, че обещах да опиша подробно умопобърканото си колоездене до един архитектурно- исторически резерват и рискувам да разочаровам многомилионните си читатели, но бързам да споделя откритието, което направих снощи, докато гледах първите три епизода на "A Game of Thrones".
Та, значи, вземаш една чаша сварен боб, ама да се е изкиснал в солена вода преди това барем два- три часа, шибваш го в една голяма пластмасова купа с още толкова ориз басмати (предварително сварен), след това нарязваш четири- пет скилидки чесън на колелца или както там ти е кеф, добавяш две- три краставици, също на колелца или на полуколелца- по избор. Аз си харесах едни дребни на пазара, които бяха доволно крастави и напомняха най- успешно на нещо с вкус. Та добавяш краставиците, цедваш половин лимон и изсипваш сочеца. По някое време и изсипваш половин консерва риба тон. Може да добавиш зехтин или олио, ако мазнината от рибата не ти стига... И тук идва тайната съставка- девесил или дивисил, както му викаме по Мичковци. Нарязваш листата от един стрък на дребно, може да смесиш с малко магданоз, също нарязан на дребно. Бухваш всичко изброено дотук в купата, разбъркваш с една вилица и отиваш да си гледаш сериала с най- добрата салата, като я изяждаш цялата и на никого не даваш.
Ето. Така. Сега кажете, че не съм оставил нещо на света.
Няма коментари:
Публикуване на коментар